Начало ММА Уволнен боец след нео нацисткия символ на UFC 251

Уволнен боец след нео нацисткия символ на UFC 251

Уволнен боец след нео нацисткия символ на UFC 251
0

Роман Боготов вече не е част от UFC. Руснакът допусна първа загуба в кариерата си на „Бойния остров“ от Леонардо Сантос и прекъсна серията от десет поредни победи.

По време на мача камерите уловиха Черното слънце или алтернативата на свастиката, използвана често от неонацистите. Символът е татуиран на ръката на Алексей Кисер, един от треньорите на Боготов.

Официалната версия за напускането на руснака са непозволените удари, които той пусна по време на битката. Мнозина обаче прочетоха между редовете на бързата раздяла и откриха ясно послание от най-популярната организация за смесени боеве.

Боготов записа само един мач в организацията.

Символът на Хайнрих Химлер (главният архитект на Холокоста) по време на най-гледаната гала след Нурмагомедов – Макгрегър не е бил адмириран от Дейна Уайт.

Още не е ясно къде Роман ще продължи кариерата си. Преди дни UFC освободи друг състезател – Рей Борг.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.