Начало Бокс Фюри победи Пианета, изправи се лице в лице с Уайлдър на ринга
0

Фюри победи Пианета, изправи се лице в лице с Уайлдър на ринга

Фюри победи Пианета, изправи се лице в лице с Уайлдър на ринга
0

Бившият световен шампион Тайсън Фюри (вече 27-0, 19 КО) спечели комфортно в Белфаст срещу италианеца Франческо Пианета (вече 35-5-1, 21 КО) в генерална репетиция преди дългоочаквания си следващ дуел срещу първенеца в тежка категория на Световния боксов съвет – Дионтей Уайлдър. Това бе вторият двубой на Фюри след завръщането му в професионалния бокс, след като предишният приключи изключително бързо и бе крайно едностранен срещу Сефер Сефери.

Битката с Пианета бе толкова скучна на феновете в залата в столицата на Северна Ирландия, че те освиркаха и двамата след края на последния десети рунд. Победата на Фюри бе категорична, като той получи гласа на съдията (срещата бе точкувана от само един, а не трима съдии край ринга, както е обикновено) за всички рундове – 100:90.

Пианета не създаде никакви проблеми на Фюри, с изключение на първия рунд, когато бе подканен от самия британец да го притисне край въжетата. Въпреки че не нанесе кой знае колко мощни крошета, Фюри контролираше дистанцията, темпото, разположението на двамата на ринга и респектираше с правите си удари, като често сменяше гарда.
Веднага след обявяването на резултатите, на ринга се покачи и световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър, който попита Фюри дали е готов за битката им. От размяната на реплики стана ясно, че всичко ще бъде обявено следващата седмица официално, но двамата са се разбрали за мач помежду им. „Ти (обръща се към Уайлдър) искаше да се биеш с един ш*баняк, но видяхме всички как приключи това. Всичко е много просто – от неговия екип ми се обадиха, пратиха ми контракт, аз казах „да“ и това е. Обещавам ти, че отивам във Вегас да те нокаутирам“, обяви Фюри.
„Имал си пояси преди, но не си имал пояса на WBC, така че трябва да ми се извиниш, защото ще те нокаутирам. Беше невероятно тук в Белфаст, благодаря на всички за посрещането, но с Тайсън Фюри няма да се бием в Белфаст, ако искате да ме видите отново, ще трябва да дойдете във Вегас“, каза пък Уайлдър.
тагове: