Начало Бокс Фюри привлече световния шампион в полутежка категория за спаринг преди боя с Усик

Фюри привлече световния шампион в полутежка категория за спаринг преди боя с Усик

Фюри привлече световния шампион в полутежка категория за спаринг преди боя с Усик
0

Тайсън Фюри започна да сформира екип, с който да работи за двубоя си с Олександър Усик, който се очертава да се състои по Коледа тази година. За целта той привлече в своя лагер един от наследниците на украинеца в полутежка категория – Джей Опетая, научихме от Boxing King Media.

Световният шампион на IBF и Ring ще помага на „Циганския крал“, за да той да се адаптира по-добре към размерите на Усик с оглед факта, че двамата са със сходна височина (188/191 см) и обсег на ръцете (193/198 см).

Джей Опетая нокаутира Джордан Томпсън за 4 рунда и опази титлата си от IBF

Фюри премери сили с хора с подобни габарити през годините, но нито един от тях не се движи с лекотата на Усик и е очевидно, че това ще е основната му предимство срещу британеца.

И двамата световни шампиони изградиха кариерите си до момента на база своята скорост, докато почти всичките им конкуренти винаги са залагали на силата. Това ни кара да мислим, че ще видим една от най-добрите боксови срещи в новата история на спорта, защото носителят на безспорната титла би следвало да притежава всички възможни качества, за да покори дивизията.