Начало Бокс Посочиха кога и къде трябва да се бият Фюри и Уайт
0

Посочиха кога и къде трябва да се бият Фюри и Уайт

Посочиха кога и къде трябва да се бият Фюри и Уайт
0

Тайсън Фюри (31-0-1) да защитава световната си титла на WBC в тежка категория срещу Дилиън Уайт (28-2) през април на стадиона в Кардиф. Това е основната опция, към която са се насочили от щаба на „Краля на циганите“, след като вече стана ясно, че той няма да се изправи срещу Олександър Усик в сблъсък за обединение на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO.

По план Фюри е заложил да се завърне на ринга на 26 март. Тази дата обаче няма как да бъде осигурена за двамата, тъй като до нея остават по-малко от два месеца. При това положение почти сигурно целта ще бъде Тайсън и „Крадеца на трупове“ да се сблъскат на 9 или 16 април.

Желанието на шампиона е той да боксира в родния Манчестър. Според Франк Уорън обаче, това няма как да се случи, в този период от годината. На стадиона на „Манчестър Юнайтед“ няма покрив, което няма да позволи провеждането на сблъсък от такъв ранг на открито, тъй като в началото на пролетта в Англия е твърде студено. Затова и Кардиф, със своя „Принсипалити Стейдиъм“ е фаворит №1 като домакин на битката.

Двата лагера не успяха да достигнат до споразумение по отношение организацията на събитието. Те на няколко пъти отлагаха дата за провеждане на търг, в опит да се разберат за подялбата на приходите. След като това не се случи, сега топката е в ръцете на WBC. От Мексико Сити трябва да вземат решение, което се очаква да бъде обявено в близките дни.