Начало Бокс Задължиха Фюри да боксира с Уайт, гласят мача за Кардиф
0

Задължиха Фюри да боксира с Уайт, гласят мача за Кардиф

Задължиха Фюри да боксира с Уайт, гласят мача за Кардиф
0

Тайсън Фюри ще защитава световната си титла в тежка категория на WBC срещу Дилиън Уайт. Това отреди решението на световния съвет, което бе официализирано от неговия председател Маурисио Сюлейман. Двамата получиха 30 дни, за да се разберат относно детайлите за провеждане на сблъсъка, който трябва да се състои през пролетта на следващата година.

Циганския крал“ вече няколко пъти заяви, че е готов да се изправи срещу „Крадеца на трупове“. Той дори обяви, че няма проблем да боксира срещу сънародника си в доброволна защита на пояса, но при условие, че получи 80 процента от приходите.

Сега обаче това ще се промени. В ролята си на задължителен претендент, Уайт ще получи между 40 и 50 процента от сумата, която бъде предвидена за срещата.

Вече се появи и фаворит за организиране на двубоя. Става въпрос за „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф. Съоръжението е с капацитет от близо 70 хиляди места, които почти сигурно ще бъдат запълнени, предвид огромния интерес, който Фюри предизвиква с всеки един свой сблъсък.

При това положение вече е ясно, че Тайсън няма да може да проведе обединителен мач за всички титли през пролетта с Олександър Усик. Така се дава отговор и на въпроса дали ще видим реванш между украинеца и Антъни Джошуа. Ей Джей бе готов да се отдръпне от такъв, за да позволи на Усик да защитава поясите на WBA, WBO, IBF и IBO с Фюри, след което да боксира с победителя от двамата.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)