Начало Бокс Околи: Ще обединя всички титли в полутежка категория
0

Околи: Ще обединя всички титли в полутежка категория

Околи: Ще обединя всички титли в полутежка категория
0

Лоурънс Околи (17-0) се закани да обедини всички титли в полутежка категория. Британецът притежава пояса на WBO, като му предстои да направи втора защита на колана срещу Михал Чешлак (21-1). Двамата ще се изправят един срещу друг на 27 февруари в „О2 Арена“ в Лондон.

Околи и претендентът застанаха за пръв път лице в лице, месец преди срещата. По думите на шампиона, полският му съперник може да се окаже и най-трудният мач, който той е имал до момента. „Сосът“ спечели вакантната титла срещу друг поляк – Кжищоф Гловацки през март миналата година, след което направи успешна защита след нокаут в третия рунд срещу Дилан Пърашович през септември.

Аз съм поел в посока обединение на всички титли. Това е моята цел, да стана абсолютен шампион в полутежка категория. Сега обаче ми предстои най-сериозното препятствие. На хартия Чешлак е именно такъв. Техничен, със сила и скорост“, сподели Околи.

Бившият продавач в „Макдоналдс“ е категоричен, че съдбата му е да участва в големи битки, на най-големите сцени. „Аз съм създаден за това. Най-важното е, че боксът е единствената и голямата ми любов. Този спорт е ракетното ми гориво. Благословия е, че съм тук, благодарение на бокса“, каза още шампионът на WBO.

От своя страна Чешлак заяви: „Това е голям мач за полския бокс. Нямам търпение да дойде вечерта на двубоя. Лоурънс е много силен, удря еднакво мощно и с двете ръце. Но ако не бях сигурен, че ще го победя, нямаше да съм тук. Тренирам от 13-годишен, за да стана шампион“.