Начало Бокс Фюри: Ще се бия с Усик за парите, не за коланите

Фюри: Ще се бия с Усик за парите, не за коланите

Фюри: Ще се бия с Усик за парите, не за коланите
0

Британският световен шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-0-1, 24 KO) твърди, че единствената му мотивация в бокса е да печели пари. И именно поради тази причина, а не заради възможността да стане абсолютен шампион на дивизията, е приел щедрото предложение на саудитците да се бие с украинеца Олександър Усик (21-0, 14 KO).

Битката срещу Усик не е най-важната битка. Поне за мен не е. Може да означава нещо много по-специално за него, не знам. Никога не съм говорил с него за това. Просто го казвам така, както е. Истината е, че съм развълнуван и привлечен от него заради сумата пари, която получавам, а не заради коланите, които са на линия. Ако някога имате време да отидете до Моркам, когато минавате оттам, погледнете в моята гостна и ще ви покажа 26 или 27 колана, които дори не виждат бял свят.“ „Когато си млад и все още не си спечелил нищо, а след това спечелиш титлата в Централния регион за първи път, или титлата на Англия, или титлата на Ирландия, това е най-голямата мечта за теб. Еха. Но аз съм на 35 години, имам цяла армия от деца, бил съм до ада и обратно. Защо трябва да продължавам да се грижа за коланите в гардероба си?“ — пита риторично Тайсън.

Все едно да изкачиш Еверест десет пъти. Първият път би било страхотно, но когато го правиш много пъти… Има ли наистина значение? Това е професионален бокс. Ако не става дума за печелене на пари, колкото се може повече… Ние сме професионални боксьори. Ние сме бойци. И имаме много малко време, за да направим възможно най-много пари„, добави Фюри.