Начало Бокс Близък до Фюри предрича един „последен танц“
0

Близък до Фюри предрича един „последен танц“

Близък до Фюри предрича един „последен танц“
0

Тайсън Фюри ще се завърне за един „последен танц“ на боксовия ринг. Тази прогноза направи неговият мениджър и близък приятел Боб Аръм. Легендата очаква шампионът на WBC да се изправи срещу победителя от мача на Олександър Усик и Антъни Джошуа.

Украинецът ще брани поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в мач реванш срещу Ей Джей. Двубоят трябва да се проведе на 23 юли, като най-вероятният домакин е Саудитска Арабия.

Тайсън вече няколко пъти заяви, че се оттегля с победата над Дилиън Уайт. Дори неговата съпруга Парис обаче не е убедена, че това ще се случи. Тя самата каза след нокаута в шестия рунд над „Крадеца на трупове“, че мъжът й може пак да сложи ръкавиците за обединяване на титлите.

Именно в тази посока акцентира и Боб Аръм. „Предстои ми да се видя с Тайсън. Ще говорим на вечеря, но няма да го притискам за нищо. В момента той наистина мисли онова, което каза. Но дали ще го мисли след два месеца? Очаквам след битката на Джошуа и Усик кръвта му да закипи и той да се върне за мач с победителя“, коментира легендата в промоутърския бизнес.

За обединяващ двубой призова и последният абсолютен шампион Ленъкс Люис. Британецът се оттегли като такъв през 2003-а, а след победата на Фюри, той самият го помоли да остане за още един, наистина последен мач с Ей Джей или Усик.