Начало Таекуондо Три титли за България от турнир по таекуондо в Швеция

Три титли за България от турнир по таекуондо в Швеция

Три титли за България от турнир по таекуондо в Швеция
0

Силно представяне за българските таекуондисти на елитния международен турнир „Sweden Open 2022“. Във втория ден от надпреварата страната ни участва със 7 състезатели, като 6 от тях стигнаха до отличия.

Общо шест медала е равносметката за България във втория ден – 3 златни и 3 бронзови.

Християн Георгиев стартира с убедителна победа над представител на Англия (22-1). Във втория кръг той продължи отличната си игра, след като не даде шанс на представител  на домакините (21-1). На финала Георгиев се наложи над гръцки таекуондист с 8-5, с което спечели златен медал.

Стефан Стаменов записа 4 победи по пътя към златото. На старта срещу представител на Италия (10-1), във втория кръг срещу състезател от Косово, а в битката за участие на финала, българина се наложи над англичанин с 11-5. В решителната среща за златото Стаменов не даде шанс на сръбски състезател, побеждавайки го с 7-4.

Третото злато бе за Михаела Костадинова, която направи 4 победи, за да стигне до финала срещу англичанка, която я победи с 20-3.

Венцислав Аничин, Мартина Атанасова и Виктория Николова взеха  бронзови медали. 

Българският младежки национален отбор зае първо място при юношите в генералното класиране. Националният отбор на България бе ръководен от старши треньор Фарзад Золгадри, както и от треньора Владимир Далаклиев.