Начало Други Сребро за България от световното по таекуондо в Узбекистан

Сребро за България от световното по таекуондо в Узбекистан

Сребро за България от световното по таекуондо в Узбекистан
0

Добра новина за България от световното първенство за кадети в олимпийското таекуондо. На шампионата, който се провежда в Ташкент, Узбекистан, до сребърното отличие достигна Денис Димитров-Рицаря. Медалът за страната ни идва още във втория ден на надпреварата.

Димитров бе изключително категоричен в двубоите си от категория до 53 килограма. Той отстъпи само във финала пред представител на Русия, която е един от лидерите в този спорт. Преди това стартира с успех с разлика срещу представител на домакините. Последва втора битка срещу американски таекуондист, над който надмощие бе категорично и с резултат 25:16 българинът продължи. „Рицаря“ се класира директно на полуфинал, където с резултат 33:13 елиминира и представител на Азербайджан.

На световното в Узбекистан Димитров е подкрепян от треньорите си Ангел Кирчев и Станимир Лазаров. Той е третият българин, който в рамките на две години, завоюва медал от световно при кадетите, след златния медал на Александър Джорджев и бронза на Кристиян Георгиев през 2017 в Египет.

По една победа на първенството в Ташкент успяха да запишат младите ни надежди Християн Георгиев в категория 33 кг.,  Димитър Влайков при 37-килограмовите и Михаела Костадинова в категория 51 кг. На старта отстъпи единствено Ина Синурлийска (47 кг), която бе елиминирана от испанка.

Снимки: Българска Таекуондо Федерация