Начало ММА Никола Дипчиков и Светлозар Савов на подготовка в Полша (СНИМКИ)

Никола Дипчиков и Светлозар Савов на подготовка в Полша (СНИМКИ)

Никола Дипчиков и Светлозар Савов на подготовка в Полша (СНИМКИ)
0

Двама от именитите ни и успешно представящите ММА бойци – Никола Дипчиков и Светлозар Савов, заминаха за Полша. Те ще изкарат подготвителен лагер в една от водещите европейски академии за смесени бойни изкуства „Berkut WCA Fight Team“. Модерната тренировъчва база на този клуб е разположена в столицата Варшава, а в нея тренират топ състезателите, които участват през последните години във вериги като  Absolute Championship Berkut (ACB) и чеченската WFCA, които сега са под общото име Absolute Championship Akhmat (АСА), както и Konfrontacja Sztuk Walki  (KSW).

Контактът на двамата българи с полския клуб става по време на последния двубой на Светлозар Савов. На 8-ми юни русенецът дебютира в престижната верига Absolute Championship Akhmat (АСА), като в главната битка от събитието ACA 96 в Лодз, Полша, той се изправи срещу местния ММА състезател Пьотр Щрус. Савов загуби срещата, но е оставил много добри впечатления у полските си колеги. В Лодз той бе придружаван от друг опитен и каласен роден боец в лицето на Никола Дипчиков.

Дипчиков е в усилена подготовка за следващата си среща на професионалната ММА сцена, която е този месец. На 31-ви август той ще се изправи срещу 32-годишния руснак Алексей в среща в категория до 84 килограма от събитието АСА 97 в Краснодар. Българинът е със статистика 17-7-0. Боецът от варненския клуб „Десант“ ще остане близо три седмици във Варшава, за да е на ниво за сериозния двубой, който го очаква.

Докато за Дипчиков е ясна състезателната програма, Савов засега няма планирани двубои. Очаква се той да се появи отново в клетката към края на годината. Затова и престоят му в Полша ще бъде малко по-кратък.

Двамата българи споделиха пред Boec.BG, че са много впечатлени от професионализма, с който се работи в „Berkut WCA Fight Team“. Например – това, че се обръща сериозно внимание на хранителния режим на бойците, като всеки от тях получава специално изготвено меню от доставчик, което може да си отнесе и вкъщи.

Можем да научим  много от този клуб. Тук наистина се работи на много високо професионално ниво и виждаме правилния подход към ММА. Почти всички състезатели си имат спонсори, не им се налага да работят нещо друго и изцяло се посвещават на тренировките и подготовката си“, разказва Савов. Той е доволен и от възможността да провежда спаринги с различни бойци, тъй като в България трудно намира такива за категорията си.

В академията на „Berkut WCA Fight Team“ работят специалисти не само по ММА, но и граплинг, бразилско джу-джицу. „Тренировките са много разнообразни. Имаме практики и в стойка, и граплинг. Виждаме техники, които знаем, но тук имаме възможност да ги усъвършенстваме“, добавя 30-годишният ни русенски боец.

В зависимост от програмата, двамата имат двуразови или спаринг тренировки в един ден по време на този лагер.

От своя страна, от полския клуб се похвалиха на своята страница във Facebook с гостите си от България. Родните и полските ММА бойци много са си допаднали и уговорката е сътрудничеството помежду им да продължи и за напред.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.