Начало ММА Светлозар Савов с маратонска подготовка за дебюта си в АСА

Светлозар Савов с маратонска подготовка за дебюта си в АСА

Светлозар Савов с маратонска подготовка за дебюта си в АСА
0

Светлозар Савов е едно от любимите лица на българския ММА спорт. И макар че феновете на смесените бойни изкуства у нас рядко мога да се насладят на живо на играта му, мнозина подкрепят русенския боец, дори и от дистанция.

Тази събота, 8-ми юни, Савов ще дебютира в eдна изключително престижна верига – Absolute Championship Akhmat (АСА). Мачът на българина е главна битка от събитието ACA 96, което ще се проведе в Лодз, Полша. Негов противник е местният ММА състезател Пьотр Щрус.

Който познава Савов знае, че той се отнася много сериозно към подготовката си и подобни ангажименти. Точно поради тази причина Зарко се подглата на истинска одисея, за да влезе в форма. Непрестанни пътувания между София, Русе, Варна, лагери включително и в Румъния.  Лишаване от свободно време и от присъствие си до близките му хора само, за да тренира с най-добрите и да се усъвършенства постоянно.

Савов често тренира с Никола Дипчиков, Георги Валентинов и Даниел Илиев.

„До този момент подготовката ми премина напълно по план – споделя Савов специално за Boec.BG. –  Имах тренировки в София с момчетата, които често тренираме, когато имаме възможност. Бях в Букурещ правих спаринги няколко пъти в Абсолюто. И не на последно място в „Десант“ Варна“. 

В София той отскача почти всяка седмица, за да прави спаринги с някои от топ бойците ни като Георги Валентинов, близнаците Росен и Румен Димитрови, Даниел Илиев, Бранко Бабачев, Никола Дипчиков и други. В заниманията с тях понякога се включва дори и националът по борба Николай Щерев.

Русенският боец отскача до София всяка седмица за спаринги.

Русенецът не спира да търси най-добрите места, за да поддържа форма и дори отскача до Румъния, където също се подговя с някои от най-добрите местни бойци. Така в лагера му за предстоящия мач бе добавена още една дестинация и съвместни тренировки с румънския отбор „Absoluto“, в който се гордеят с шампиона по джу-джицу Киприан Караусу и един от най-добрите румънски ММА бойци Йон Паску.

Тренировка с румънските шампиони от „Abosluto“.

Последната активна седмица от подтовката си преди мача с Щрус, Светлозар Савов прекара изцяло във Варна. Там тренира в клуб „Десант“ под ръководството на Николай Добруджански, а в  спарингите му помагаха още Валери Атанасов и Николай Николов. „Много съм им благодарен за отделеното време и помощта“, посочва Савов.

Заключителната част от подготовката му бе в „Десант“ Варна.

Савов е толкова доволен от работата си с Николай Добруджански и Никола Дипчиков, че ги е помолил лично да го придружат за срещата в Полша. Групата вече се отправи към Лодз, където в петък предстои официалният кантар, а самият двубоя, както казахме е в събота.

Снимки: ЛИЧЕН АРХИВ

Савов има 18 победи и 6 загуби на професионалната ММА сцена, а към момента е в серия от три поредни успеха. Пожелаваме му победа и в следващата среща!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.