Начало Бокс Ленъкс Люис: Тайсън, не се отказвай!
0

Ленъкс Люис: Тайсън, не се отказвай!

Ленъкс Люис: Тайсън, не се отказвай!
0

Последният абсолютен световен шампион в тежка категория – Ленъкс Люис призова Тайсън Фюри да промени решението си. „Краля на циганите“ обяви след победата над Дилиън Уайт, че слага край на кариерата си на боксовия ринг. Той заяви, че няма намерение да преследва обединение на всички пояси и повече не желае да се бие професионално, като ще се насочи към други поприща.

Люис, който се оттегли през 2003-а, обаче се надява да види битка за званието абсолютен шампион. Той призна, че иска да бъде наследен на трона и след 20 години отново да види боксьор, който да бъде окичен с това звание.

Тайсън, не се отказвай! Има още какво да дадеш, не само на спорта, но и на себе си“, гласи част от написаното от Ленъкс в социалните мрежи. Той направи анализ на случилото се на стадион „Уембли“ и бъдещето в дивизията.

Фюри е най-добрият в момента. Но нека не говорим за бокс, а за икономика. Той накара 94 хиляди да си купят билети за „Уембли“ и показа, че е невероятна притегателна за феновете на Острова. Представете си какво ще стане, ако се организира по-голям мач, за всички пояси?!“, написа още легендата.

Люис е категоричен, че вече му е омръзнало да бъде последният абсолютен шампион. „Нямам търпение да го приветствам в моя клуб. Гордея се с онова, което е постигнал. И ако направи следващата стъпка, то той ще влезе сред абсолютните легенди на този спорт“.

Според Ленъкс, в момента Антъни Джошуа и Олександър Усик са по-далеч от това звание. „Пред тях има още два или три мача, за да обединят поясите. Докато пред Тайсън е само един. Дано хората около Фюри го убедят, че в него има воля за още една, последна песен, след което той самият да се оттегли на спокойствие, знаейки, че е постигнал абсолютно всичко“, написа още Люис.