Начало Джудо Девет наши национали в първия ден на Европейското по джудо
0

Девет наши национали в първия ден на Европейското по джудо

Девет наши национали в първия ден на Европейското по джудо
0

Цели девет национали на България ще вземат участие в откриващия първи ден на Европейското първенство по джудо в „Арена Армеец“. Шампионатът ще се проведе за пръв път в историята на родна територия, като ще стартира в петък, 29 април. Ден по-рано, на 28-и ще бъде проведен и жребият за отделните категории. Общо над 360 джудоки от 40 държави ще спорят за медалите по време на турнира, който завършва в неделя, 1 май.

България ще бъде представена от 18 състезатели, като половината от тях ще стартират именно в деня на откриването. Схватките започват в петък от 9:30 часа сутринта, когато за елиминациите ще стартират Анастасия Балабан и Алекса Георгиева (48 кг), Габриела Димитрова и Амели Гиюр (52 кг), Ивелина Илиева и Снежана Граматикова (57 кг), Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков и Денислав Иванов (66 кг). За французойката Гиюр това ще бъде официален дебют на такова ниво за България. Финалите започват от 16:00 часа.

В събота, 30 април, на татамито ще излязат още четирима наши национали. В 9:30 часа атака на медалите ще започнат Йоана Манова (63 кг), Лидия Брънчева (70 кг), Марк Христов (73 кг) и Ашот Мартиросян (81 кг).

Голямата ни надежда за златен медал – Ивайло Иванов (90 кг) ще стартира в неделя, 1 май, когато е и последният ден на Европейското първенство. Програмата започва от 10:00 часа с елиминациите. Освен него на сцената ще излязат Габриела Гигова (+78 кг), Борис Георгиев и Костадин Цветанов (100 кг) и Ивайло Димитров (+100 кг).