Начало Бокс Ъперкътите – невидимата заплаха за Дилиън Уайт
0

Ъперкътите – невидимата заплаха за Дилиън Уайт

Ъперкътите – невидимата заплаха за Дилиън Уайт
0

Какво е общото между Антъни Джошуа, Александър Поветкин и Тайсън Фюри? Освен че са едни от най-впечатляващите боксьори в тежка категория на нашето съвремие, всеки от тях може да се похвали и с невероятна кариера. В случая обаче онова, което ги обединява е, че и тримата имат победи над Дилиън Уайт.

Крадеца на трупове“ допусна три поражения дотук в кариерата си срещу 28 победи. Но по-важното в случая е начинът, по който загуби във всеки един от въпросните си двубои. А именно – след пропуснат ъперкът в защитата му.

Уайт започна вихрено своята кариера на професионалния ринг. След 16 поредни победи той бе сочен за следващ „сигурен“ шампион. И логично бе изправен срещу Антъни Джошуа, който също изгряваше към онзи момент и преследваше пояс. Двамата имаха да оправят стари сметки.

Огромното напрежение покрай двубоя им се пренесе и на ринга. Уайт бе първият, наистина сериозен съперник в кариерата на Ей Джей. И той се показа като такъв и в началните рундове имаше предимство, като на няколко пъти успя да разклати бъдещия световен шампион. Но когато си мислеше, че ще препарира „културиста“, проспа брутален десен ъперкът в седмия рунд. И така на 12 декември 2015-а Джошуа се отправи към титлите, а Уайт трябваше да се примири с това да остане в сянката му.

Последваха 11 поредни победи за Дилиън. Той отново напипа верния ритъм и започна да се изкачва в ранглистата. Дори сломи бившия шампион Джоузеф Паркър в много здрава битка, приключила с 3-0 съдийски гласа. За да дойде решителния сблъсък с Поветкин на 22 август 2020-а. „Крадеца на трупове“ влезе в мача като абсолютен фаворит и на два пъти прати руския ветеран на пода в четвъртия рунд. Срещата бе за претендентското звание на WBC. Феновете в Брентууд очакваха нокаут за Дилиън, но ляв ъперкът, сякаш от нищото, в петия рунд промени всичко. Отново познатия сценарий.

Да, Уайт взе реванш 7 месеца по-късно, но вече бе ясно, че защитата му куца. При това доста сериозно, точно там, където уж той трябва да има предимство, в близката дистанция.

За да стигнем и до 23 април 2022 година. Тоталната доминация на Тайсън Фюри в рамките на първите 5 рунда бе белязана с познатия завършек. В шестия „Краля на циганите“ знаеше отлично какво трябва да направи, за да сложи поантата на вечерта. Десен ъперкът изби зъб, а и цялата граматика на Уайт.

Неизбежното се случи. При това точно по начина, по който в лагера на шампиона са си го представяли. Защото ъперкътите са невидимата заплаха за Дилиън Уайт. И ако доскоро някои са се присмивали за нескопосания опит на Фюри да нанесе ъперкът в един от своите ранни двубои, то след това майсторско изпълнение всички вече гледат към „Крадеца на трупове“. Който мнозина побързаха да подиграят именно в ролята на боксов труп, около когото са се събрали неговите гробокопачи – Джошуа, Поветкин и Фюри.