Начало Бокс Мачът Усик – Фюри е все по-близо
0

Мачът Усик – Фюри е все по-близо

Мачът Усик – Фюри е все по-близо
0

Двубой за званието абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс изглежда все по-възможен. Мениджърът на Тайсън Фюри – Франк Уорън обяви, че вече се водят преговори с Антъни Джошуа и британецът е много близо до това да се отдръпне и да позволи на „Циганския крал” да боксира с Олександър Усик за всички пояси – WBA, WBO, WBC, IBF и IBO.

Ей Джей вече призна, че при правилната оферта ще направи „задна” и ще осигури въпросния мач. За да се стигне до него обаче, не става въпрос само за пари, а и за гаранция към Джошуа, че победителят няма да проведе реванш със загубилия, а ще излезе срещу него с всички пояси като залог.

Всички искат да видят Фюри срещу Усик. Това е истината и тя не подлежи на коментар. И аз като мениджър е нормално да вървя в тази посока. Гледахме интервюто на Джошуа. Той призна, че при правилна оферта, ще се отдръпне. Е, такава вече има”, обяви Франк Уорън.

Той уточни, че ако Ей Джей приеме предложението, то през пролетта ще има абсолютен световен шампион. Първият от Ленъкс Люис насам. „Ако в крайна сметка не се стигне до споразумение, тогава имаме други опции. Ясно е, че Джошуа ще боксира с Усик, а Фюри с когото назначат от WBC. Победителите от тези мачове вече могат да се срещнат през зимата”, каза още Уорън.