Начало Бокс Бронзова от Токио се разкри като гей
0

Бронзова от Токио се разкри като гей

Бронзова от Токио се разкри като гей
0

Бронзовата медалистка от турнира по бокс на Олимпийските игри в Токио – Ирма Теста разкри, че е гей. Италианката обяви, че успехът в японската столица през лятото й е дал сили да разкрие публично сексуалната си ориентация.

23-годишната боксьорка спечели бронз в категория до 57 килограма на турнир в Токио. За нея това бе второ участие на най-големия спортен форум на планетата, след като през 2016-а участва в Рио де Жанейро, където приключи на 1/4-финалите. Теста има и злато от Европейското първенство през 2019 година.

Хората, които са близо до мен, знаят от години, но мисля, че сега е правилното време да кажа на всички останали. Да говориш за сексуална ориентация в света на спорта е нещо специално, защото от шампионите се очаква да са перфектни. А за мнозина хомосексуалистите все още са приемани като различни и дори дефектни”, каза Теста.

Много спортисти не говорят и се крият от страх да не пострада техният имидж. И за мен беше така допреди няколко месеца. Но медалът от Токио е като щит. Сега спортистът Ирма е уверена, а жената Ирма може да е искрена”, каза още боксьорката от Италия.