Начало Бокс Ангел Ангелов: Само съдиите могат да спрат Стойка от финал
0

Ангел Ангелов: Само съдиите могат да спрат Стойка от финал

Ангел Ангелов: Само съдиите могат да спрат Стойка от финал
0

Селекционерът на националния ни тим по бокс за жени Ангел Ангелов говори специално за Boec.bg във връзка с успеха на Стойка Кръстева. Легендата, който е сребърен медалист от Игрите в Мюнхен през 1972 година в категория до 63.5 кг, даде своята оценка за турнира в Токио.

Г-н Ангелов, какви са първите ви думи след този успех на Стойка Кръстева?

– Това е голям успех. Едно блестящо представяне на Стойка до този момент. Той е мечтан, изработен и заслужен. Чакаме сега да видим какво ще направи с японката. Сигурен съм, че ще я победи, освен ако факторът домакинство не изиграе своята роля.

Ако го махнем него, като игра ще има ли проблеми?

– Не, никакъв. Стойка върви от мач на мач все по-добре. Надгражда по впечатляващ начин. В първия мач, говорим едно към едно, беше грозна гледка. Вторият бе по-добър, докато този вече бе на изключително високо ниво.

Stoyka Krasteva
LAP.BG

Тя каза, че е тренирала и има капацитета, за да стигне до финала. Как ги виждаш ти шансовете?

– Не искам да слагам каруцата пред коня. Но има възмоности и качества. Тренирана е. Но виждаш какво става със съдийството, така че нищо не може да се каже предварително.

Какво мислиш за представянето на Станимира Петрова и Даниел Асенов?

– За мен Станимира бе ощетена в нейния мач. Даниел игра на кантар с неговия съперник. Затова казвам, че при това съдийство няма нищо сигурно.

Какво означава за женския ни бокс този медал на Стойка?

– Успехът е голям. Това е факт. Надявам се, че ще тръгнем нагоре, защото изборът ни е ограничен в момента – Стойка, Станимира, Асото (Мехмедова), Мелис, Габриела от Русе и Севда. Това са ни жените, на които може да се разчита.

LAP.BG

Ще даде ли тласък оттук нагоре?

– Дай Боже. Това ни е целта. Защото на републикански и турнири жените са ни малко. Дано обаче сега нещата се променят и да се получи един тласък при клубовете.