Начало Бокс Съдия вбеси френски боксьор, отказа да напусне ринга в Токио (видео)
0

Съдия вбеси френски боксьор, отказа да напусне ринга в Токио (видео)

Съдия вбеси френски боксьор, отказа да напусне ринга в Токио (видео)
0

Спорните и до известна степен странни отсъждания на съдиите по време на боксовия турнир на Олимпийските игри, доведоха и до първия голям скандал в Токио. Негов автор стана състезаващият се за Франция Мурад Алиев.

В супертежка категория над 91 килограма представителят на петлите отказа да напусне ринга. Поводът бе решението на рефера да го дисквалифицира в двубой с британеца Фрейзър Кларк от 1/4-финалите на надпреварата.

Четири секунди преди края на втория рунд срещата бе спряна заради аркада на главата на Фрейзър. Тя бе получена след удар с глава от страна на Алиев. Съдията на ринга прецени, че действието му е било умишлено и това доведе до дисквалификацията.

В този момент французинът не сдържа нервите си. Той започна да отправя грозни жестове към всички, свали зъбния си протектор и го изрита, след което удари и един от операторите, снимащи случващото се.

След като се успокои, Алиев отказа да напусне ринга. Той застана встрани, като в рамките на около 30 минути никой не посмя да го изведе оттам. Това обаче не попречи на програмата на домакините, тъй като случилото се бе от обедната сесия, а вечерната започна 3 часа по-късно.

В резултат на дисквалификацията Фрейзър Кларк се класира за полуфинал и си гарантира минимум бронзов медал. Британецът ще боксира за финала срещу Баходир Джалолов от Узбекистан. Мачът им е на 4 август от 9:03 часа.