Начало Джудо Япония разкъса конкуренцията на олимпийския турнир по джудо

Япония разкъса конкуренцията на олимпийския турнир по джудо

Япония разкъса конкуренцията на олимпийския турнир по джудо
0

Олимпийският отбор на Япония по джудо спечели категорично класирането по медали на Токио 2020. Страната на изгряващото слънце отново се доказа като водеща сила в традиционното бойно изкуство.

Този път конкуренцията бе светлинни години назад и бе цяло чудо, че Франция успя да грабне първото място в отборното първенство.

Япония завършва турнира с 9 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

Представителите на страната домакин направиха изключително силна олимпийска подготовка, като дори пожертваха „А“ отбора си да не участва на Световното първенство в Будапеща, в началото на лятото.

На второ място сензационно се нарежда… Косово!

Двете първи места на женския тим на балканската страна се оказаха достатъчни. Това е едва второ участие на новосъздадената държава на Олимпийски игри.

Трети остава съставът на Франция с 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Грузия е на четвърто място с 1 злато и три сребърни отличия. След това е Чехия с един олимпийски шампион.

Руските представители финишират в Токио едва на 13-о място, което е сериозен крах за най-голямата страна в света. Теграбнаха едва три бронза.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.