Начало Джудо Франция шокира Япония в отборния турнир по джудо!

Франция шокира Япония в отборния турнир по джудо!

Франция шокира Япония в отборния турнир по джудо!
0

За първи път в историята си Франция спечели смесената отборна олимпийска надпревара по джудо. На финала в Токио „петлите“ шокираха домакините от Япония, които до момента никога не са имало друго освен злато в дисциплината.

Французите започнаха отлично с две победи – на Клариса Агбенену и Аксел Клерже.

След това Япония намали резултата чрез Акира Соне, но дойде ред на Теди Ринер, който направи 3-1 в страхотен сблъсък с Арън Волф.

Французите ликуваха насред Токио

Сара-Лейони Сисик оформи крайното 4-1 и така не остави шанс Шохей Оно да излезе на татамито. Той беше последният в японския състав.

Малко преди това Оно претърпя първа загуба от 2015 година – в мача срещу Германия. Победи го Игор Вандтке, но това не стигна на германския състав срещу Япония.

За първи път в историята Франция печели 8 медала от джудо на Олимпийски игри.

Теди Ринер пък се превърна в едва втория джудист с три златни олимпийски медала. На сметката си вече има общо пет отличия от Игрите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.