Начало Джудо Ивайло Иванов: Кратка почивка и продължаваме напред към Париж

Ивайло Иванов: Кратка почивка и продължаваме напред към Париж

Ивайло Иванов: Кратка почивка и продължаваме напред към Париж
0

Националът на България по джудо Ивайло Иванов се прибра на родна земя по-рано днес. Представителят ни в категория до 81 кг. бе посрещнат топло и с ръкопляскания заедно с Янислав Герчев и Станимира Петрова на Терминал 2 на летище „София“. 27-годишният олимпиец записа една победа и една загуба на Летните олимпийски игри в Токио.

В специално интервю за Boec.BG, родната джудока сподели, че на първо време иска да си почине и да прекара време със семейството си, а след тоа ще започне подготовка за предстоящото Европейско и Игрите в Париж през 2024.

Снимка: lap.bg

Ивайло, очакваше ли такова топло и емоционално посрещане с трибагреници, аплодисменти и цветя?

– Очаквах го, да. Тези хора, които са тук, винаги са били до мен, без значение дали съм бил горе или долу. Очаквах ги да ме посрещнат отново като шампион, въпреки че не успях да зарадвам себе си и цяла България. Много ме е яд, че не успях, защото бях много подготвен. Може би малшанс.

Хората тук бях доста разгневени на съдийското отсъждане. Няколко дена по-късно успя ли да изгледаш повторение и какъв е твоят коментар?

– Не, все още не съм имал възможността да изгледам мача, но ще го направя. След като загубих и не успях да продължа напред, дори не съм го мислил. Вече няма значение поради простата причина, че отпаднах. Загубата е загуба, без значение дали е чрез ипон, наказание или в продължения. Ще си извадя поуката и ще се успокоя, макар че съм сигурен, че никога няма да го забравя. Сега отварям нова страница. Сменям категорията, кратка почивка и започвам подготовка за Европейското първенство, на което сме домакини. Продължаваме напред с поглед към Париж.

Снимка: lap.bg

Отново благодари на твоето семейство, което търпи огромни лишения. Сега отново са тук и много ти се радват. Сега най-накрая ще можеш да им обърнеш малко повече внимание.

– Това е най-голямата ми цел. Ще починем малко на морето и ще се порадваме един на друг. Ще се успокоя психически, защото това е най-голямото натоварване. С всичките очаквания и подготовки за последните 5 години. Ще се постарая да прекарам максимално много време с тях и след това отново е време за работа.

До следващите Игри остават три години, което е нестандратен период. Може ли по-късата подготовка да се отрази положително на спортист като теб, който вече е в по-зряла възраст?

– Относително е. На едни ще помогне, на други не. Всичко зависи от настройката и от това дали ще успееш да влезеш в ритъм за тези три години, защото всеки участник на тези Игри първо ще иска да си почине. И това е абсолютно нормално, защото тялото е износено и е нужно да има психическо и физическо разтоварване. Аз лично не съм го мислил, но мисля, че няма да имам проблеми.