Начало Бокс С аплодисменти посрещнаха трима наши бойци от Токио

С аплодисменти посрещнаха трима наши бойци от Токио

С аплодисменти посрещнаха трима наши бойци от Токио
0

С бурни аплодисменти, много цветя и трибагреници бяха посрещнати трима от олимпийските ни състезатели.

Боксьорката Станимира Петрова, джуситите Янислав Герчев и Ивайло Иванов, както и треньорите им, кацнаха в София с полет през Франкфурт в 11:20 ч. Групата трябваше да се завърне късно снощи, но заради забавяне на полета от японската столица, всички изпуснаха прекачването в Германия.

На Терминал 2 в столицата ги очакваше огромна група от роднини, приятели, съотборници и близки, и само няколко медии. При появата на тримата тълпата избухна в аплодисменти и завалаха прегръдки и поздравления за „добре дошли“.

Снимка: lap.bg

Родните бойци получиха много букети, като повечето бяха в цветовете на националния трикольор. „Вие сте нашите шампиони“, окуражаваха ги чакащите. Припомняме, че тримата се завръщат без медал от 32-ите Летни олимпийски игри.

Снимка: lap.bg

Янислав Герчев загуби на фаза 1/8-финал от Юн Вей Ян от Китайско Тайпе, акто преди това отстрани Ленин Пресиадо от Еквадор.

Снимка: lap.bg

Ивайло Иванов също взе откриващия си мач, побеждавайки аржентинския ветеран Емануел Лученти с ипон след само 28 секунди на татамито. След това Иво отстъпи на узбекистанеца Шарофидин Болтабоев в двубой продължил близо 10 минути.

Станимира Петрова претърпя спорно поражение на старта на боксовия турнир. Българката загуби 1/8-финалната си битка с колумбийката Йени Кастанеда.

Трикратната ни европейска шампионка по бокс бе най-емоционална и едва сдържа сълзите си по време на ръкоплясканията. Почти всички от посрещачите искаха снимки за спомен от бойците ни. Сред най-радостните бяха децата на джудиста ни Ивайло Иванов. С групата от Токио се завърна и президентът на Българска федерация по Джудо доц. д-р Румен Стоилов.