Начало Джудо Янислав Герчев: Не съм доволен, отидох за медал

Янислав Герчев: Не съм доволен, отидох за медал

Янислав Герчев: Не съм доволен, отидох за медал
0

Янислав Герчев се завърна в София със спечелено девето място в категория до 60 килограма на турнира по джудо от Олимпийските игри в Токио. 31-годишният ни национал говори специално за Boec.bg във връзка с преживяното в японската столица. Той остана на победа от възможността да атакува медалите на татамито в Токио, отстъпвайки на 1/8-финалите на Юн Вей Ян от Китайско Тайпе. Въпреки това, Герчев бе посрещнат с аплодисменти в София.

Как се чувстваш между разочарованието от неспечеления медал и любовта, която получавате от хората при това емоционално посрещане?

– Честно казано радваме се, че получаваме такава подкрепа, от толкова много хора. Чувстваме се добре, независимо от резултата. Важна е любовта на хората.

Каква е оценката от състезанието, след като вече минаха няколко дни от неговия край?

– Все още не можем да избистрим напълно съзнанието си, но при всички положения не сме доволни. Отидохме за медал. На миналите олимпийски игри се класирах по същия начин и исках да постигна по-добър резултат. Предстои да видим къде ни е била грешката и да работим върху нея.

Как се чувстваше на тези Олимпийски игри? Знам, че здравословно имаше и известни проблеми.

– Добре сме. Имаше дребни болежки, но това е съвсем нормално в нашия спорт. Не е имало някоя сериозна контузия, която да ни спре. Чувствахме се добре.

Следващите Олимпийски игри са след три години. Какво следва оттук за теб?

– Рано е още да кажем. Първото, което следва, е една дълга, заслужена почивка. Да обърнем малко внимание на семейството, след което може през есента, с нови сили да продължим.