Начало Джудо Ивелина: Тези моменти ни правят силни бойци

Ивелина: Тези моменти ни правят силни бойци

Ивелина: Тези моменти ни правят силни бойци
0

Ивелина Илиева напусна със сълзи на очите татамито от Олимпийския турнир по джудо в Токио. Родната националка достигна до 1/8-финалите в японската столица, където бе спряна от световната шампионка Джесика Климкейт от Канада.

След края на срещата 29-годишната ни състезателка бе доста разстроена и не сдържа емоциите си пред камерата на БНТ. „Това е джудото. Един момент и край, нямаме шанс за втори. Просто една ситуация, която тя успя да вземе. Който успее пръв да се пребори, побеждава“, анализира представянето си в срещата Илиева.

Ивелина Илиева даде всичко от себе си, но малшанс на жребия я изпрати още във втория кръг срещу световната шампионка. Снимка: БТА

Тя обаче изрази задоволство, че въпреки многото контузии, през които премина, все пак успя да стигне до Олимпийските игри в Токио. „Пътят ми дотук беше много труден, съпътстван с много контузии. Радвам се, че успях да продължа и да се преборя, за да стигна дотук. За нито една секунда не се отказах. Тези моменти ни правят силни бойци“, каза още Илиева.

Участието на родните джудисти ще завърши във вторник. В категория до 81 килограма Ивайло Иванов ще се изправи в първия си мач срещу аржентинеца Емануел Лусенти. Двубоят е 15-ти в програмата, която стартира от 5:00 часа сутринта и се очаква да започне около 7:30.