Начало Бокс Станимира Петрова с драматична загуба в Токио
0

Станимира Петрова с драматична загуба в Токио

Станимира Петрова с драматична загуба в Токио
0

Българският бокс допусна първо поражение на Олимпийските игри в Токио. За съжаление бившата световна и трикратна шампионка от Европейски първенства Станимира Петрова отстъпи на 1/8-финалите на турнира в японската столица. В категория до 57 килограма родната звезда бе спряна след спорно съдийско решение с 2:3 гласа от представителката на Колумбия Йени Кастанеда.

Станимира започна добре срещата, като използва ръстовото си предимство и с по-бързи и премерени действия държеше контрол на ринга. Кастанеда от своя страна опита с единични, но тежки удари да разтърси нашето момиче и за съжаление успя да го стори на два пъти, което й донесе леко предимство в първата част.

„Сигналната лампа“ за Петрова светна и тя бе много активна във втория рунд, движеше се отлично и със серия от комбинации показа на колумбийката, коя от двете е по-класната. Родната звезда се представи много стабилно в защита, не допусна сериозни попадения и заслужено обърна развоя на срещата.

Станимира Петрова се боксира достойно, но въпреки това отпадна от Олимпийските игри. Снимка: БОК, Костадин Андонов

В решителния трети рунд обаче Станимира се и поизмори, ударите и станаха по-предвидими и трудно попадаха в целта. Това бе от полза на Кастанеда, която продължи в същия стил с единични попадения, като това се отрази в картата на съдиите. Решителният вот в полза на колумбийката дойде от тунизийския рефер Хишем Меншауи, който присъди 29:28 в полза на Кастанеда.

Припомняме, че по-късно днес, от 11:30 часа, на ринга ще се качи и Даниел Асенов. В категория до 52 килограма той ще боксира на 1/16-финал срещу Козмин Гирлеану (Румъния). На 1/8-финал вече се класира Стойка Кръстева (51 кг), която на 29 юли ще мери сили с Вирджиния Фукс (САЩ) от 13:39 часа.