Начало Бокс Станимира си пожела европейска титла
0

Станимира си пожела европейска титла

Станимира си пожела европейска титла
0

Боксовата ни националка Станимира Петрова се прицели в златния медал от предстоящото Европейско първенство в Испания.

Състезателката в кат. до 57 кг беше избрана за спортист №1 на месец юни в анкетата на Пресклуб „България“ след като спечели титлата на Европейските игри в Минск миналия месец. Освен почетната значка „Златна България“, за победата си в допитването до медиите тя получи и уикенд за двама от Пампорово АД. Петрова спечели с 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 спортни медии и редакции, оставяйки след себе си Ивет Горанова (карате) със 7 гласа и Мария Оряшкова (самбо) с 5.

„Доволна съм от играта си в Минск. Там участваха всичките основни конкурентки, с които ще се срещна евентуално на големия международен турнир „Балкан“ в Ботевград в началото на август и на Европейското първенство в Испания, което започва на 22 август. Досега три пъти съм участвала в турнира в Ботевград, който е много силен и е като едно малко световно първенство. Два пъти съм печелила първото място в моята категория, но никога не съм вдигала Купа „Балкан“, така че ще се постарая сега да спечеля Купата. Разбира се главната ми цел през тази година е златен медал на Европейското първенство и отлично представяне и на Световното първенство“, каза Петрова.

Паралелно с това Станимира продължава своята благотворителна акция по набирането на средства за лечението на Йорданка Митова от Ямбол, която е в инвалидна количка. „За моя екип, с който спечелих златния медал в Минск, бяха предложени 1000 лв, за ръкавиците на Петър Лесов, с които завоюва световната титла за младежи в Япония през 1979 г.– 2200 лв. Надявам се, че търгът ще премине успешно. Радвам се, че все повече шампиони и известни спортисти се включват в инициативата и се надявам да съберем по-голяма част от необходимата сума от 90 000 лв за лечението на Йорданка“, добави тя.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.