Начало Други Даниел Дичев: Пожелах на Даме Стойков да „ипонира“ вируса

Даниел Дичев: Пожелах на Даме Стойков да „ипонира“ вируса

Даниел Дичев: Пожелах на Даме Стойков да „ипонира“ вируса
0

Даниел Дичев e окуражил вицепрезидента на Българската федерация по джудо – Даме Стойков. В момента той е в болница и се лекува от коронавируса.

“Научих от интернет, писах му лично съобщение на телефона да се оправя възможно най-бързо. Пожелах му да “ипонира” вируса, по джудистки“, Дичев споделя пред Sportal.

„Даме Стойков е много силен физически и със силен дух и ще е  десетият излекуван в България от коронавирус. Аз съм положително настроен, вярвам, че ще се оправи и всичко ще е наред.”

Най-добрият български джудист в категория до 100 килограма коментира отлагането на Олимпийските игри.

“В Япония има малко негативни емоции заради отлагането на Олимпиадата с една година. Беше голямо очакване – не само от спортисти, но и от всички хора. Готвят се от много време и малко са разочаровани до една степен. Но в крайна сметка за тях по-важен е човешкият живот и да е безопасно за всички. Най-разумно беше беше да се отложи с една година. Сега хората просто чакат следващата година. Няма никаква излишна емоция тук”, каза още Дичев.

Състезателят живее и се подготвя в Япония, но от първо лице вижда ситуацията у нас.

“Аз бях свидетел на извънредното положение в България и в Европа, даже доста ми повлия това – малко се паникьосах. Но много се успокоих, когато се прибрах и видях, че нещата са както ги оставих – разбира се, има предпазни мерки – има знаци, предупреждават, но не виждам никаква разлика в живота. Хората ходят на работа, парковете са пълни. Единствено децата не ходят на училище и някои университети ще забавят започването на учебната година. Няма паника“, увери родният джудист.

Спечелените квоти за Игрите остават валидни за Токио 2021

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.