Начало Други Ограничиха достъпа до националния спортен център на Австралия

Ограничиха достъпа до националния спортен център на Австралия

Ограничиха достъпа до националния спортен център на Австралия
0

Целта е да се редуцира рискът от заразяване с коронавирус

Властите в Австралия ограничиха достъпа до националния тренировъчен център в Канбера, където се подготвят спортистите за Олимпийските игри в Токио, съобщи sportal.bg.

От днес са в сила мерките да не се допускат външни посетители като те са с цел да се редуцира рискът от заразяване с коронавирус.

„Подготовката за Олимпийските игри и Параолимпийските игри върви с пълна сила и ще направим всичко да подкрепим и защитим австралийските спортисти, треньори и да не нарушим тренировъчния процес. Те се подготвят от дълго време за възможността да представят страната си на Олимпийски игри. Благодарим на обществото за разбирането в тези несигурни времена“, заяви изпълнителният директор на кампуса Питър Конд.

В националния спортен център на Австралия тренират борци, боксьори, гимнастици, лекоатлети, тежкоатлети, волейболисти, голфъри, ръгбисти, плувци и други.

Мачовете от големите спортове в Австралия се играят при закрити врата след препоръките на правителството да не се събират повече от 500 души на събития.

#ОтговорниВкъщи