Начало Други Още една държава няма да праща спортисти на Игрите в Токио

Още една държава няма да праща спортисти на Игрите в Токио

Още една държава няма да праща спортисти на Игрите в Токио
0

Норвежкият олимпийски комитет (НОК) поиска страната да не изпраща свои спортисти в Токио, ако Олимпийските игри се проведат през лятото на 2020 година.

„Моята ясна препоръка към спортните власти е да не изпращат наши спортисти на Олимпийските игри, ако те не бъдат отложени за друг период“, заяви президентът на НОК Берит Кьол.

Кьол се надява, че Олимпийските игри ще се проведат след затихване на световната пандемия от коронавирус.

Междувременно и швейцарският олимпийски комитет призова за отлагане на Олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 година. Причината разбираемо е пандемията от коронавирус.

„При тези условия не вярваме, че провеждането на Олимпийски игри е възможно. Искаме отлагане от Международния олимпийски комитет“, заяви Юрг Стал, президент на Швейцарския олимпийски комитет.

Припомняме, че Австралия и Канада вече заявиха, че няма да изпращат свои спортисти на Олимпийските игри в Токио, ако те стартират по план. Към момента Игрите са планирани да се състоят между 24 юли и 9 август.

Международният олимпийски комитет от своя страна си даде време от 4 седмици да реши дали и с колко да бъдат отложени Игрите. От организацията обаче са категорични, че те няма да бъдат отменени.

#ОтговорниВкъщи