Начало Бокс Владимир Кличко помага в борбата с коронавирус

Владимир Кличко помага в борбата с коронавирус

Владимир Кличко помага в борбата с коронавирус
0

Владимир Кличко предостави хотела си в Киев за медицински персонал, който се бори с глобалната пандемия от коронавирус, съобщи topsport.bg.

„Изправени сме пред невиждана трудност, която можем да преодолеем само, ако работим заедно и се подкрепяме взаимно. Чувствам нуждата да направя всичко възможно за онези герои, които са на първа линия и рискуват живота и здравето си заради този на останалите. Нашите врати и сърца са отворени за тези, които спасяват животи и винаги ще им бъдем благодарни“, се казва в изявлението на Кличко.

Легендарният световен шампион по бокс в „тежка“ категория последва примера на собственика на Челси Роман Абрамович. Преди 5 дни олигархът предостави хотела си на „Стамфорд Бридж“ в Лондон, в полза на националния оперативен щаб на Великобритания.

Пандемията от коронавирус вече е обхванала 168 държави и административни региони според инфографиките на университета „Джон Хопкинс“. Броят на заразените е над 381 000, а този на жертвите – над 16 500.

Украйна е една от по-слабо засегнатите страни що се отнася до заразени. За момента родината на Владимир Кличко се намира на 91 място по брой заразени със 73 случая, а броят на починалите е 3.

#ОтговорниВкъщи