Начало Бокс Тервел Пулев стана доброволец в борбата с COVID-19 (СНИМКА)

Тервел Пулев стана доброволец в борбата с COVID-19 (СНИМКА)

Тервел Пулев стана доброволец в борбата с COVID-19 (СНИМКА)
0

От днес носителят на интерконтиненталната титла на WBA в „полутежка“ категория – Тервел Пулев е част от екипа на столична болница. Той ще помага в борбата с коронавирусната инфекция, която засегна цял свят. По-малкият от братя Пулеви стана част от отделението по „Спешна помощ“ на Университетска болница „Софиямед“.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев.

Трикратният европейски медалист по бокс и олимпийски призьор ще участва в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на „Спешно отделение“ и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни и в професионален, и в личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, коментира д-р Христов.

Желанието си при нужда да се присъедини към доброволческата дейност в „Спешно отделение“ на болничното заведение е заявил и претендентът за световна титла в „тежка“ категория на IBF –  Кубрат Пулев.

Според статистиката на университетът „Джонс Хопкинс“ около 2 милиона души са заразени с коронавирус в цял свят. Смъртните случаи са над 126 000. В България заразените са 735, а починалите – 36 души.

#ОтговорниВкъщи