Начало Бокс Тервел Пулев отново влезе в битката с COVID-19 (СНИМКИ)

Тервел Пулев отново влезе в битката с COVID-19 (СНИМКИ)

Тервел Пулев отново влезе в битката с COVID-19 (СНИМКИ)
0

От днес носителят на интерконтиненталната титла на WBA в „полутежка“ категория – Тервел Пулев отново е част от екипа на столична болница. Той ще помага в борбата с коронавирусната инфекция, която засегна цял свят. По-малкият от братя Пулеви стана част от отделението по „Спешна помощ“ на Университетска болница „Софиямед“.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев още през април, когато първоначално стана доброволец.

Припомняме, че през месец май непобеденият на професионалния ринг боксьор беше удостоен с грамота от ръководството на лечебното заведение.

„Благодарим на Тервел Пулев, както и на семейството му, защото той е тук, но семейството му ни подкрепя, подкрепяйки него и обаждайки ни се по телефона. Той е пример за това как освен в спорта, но и в живота може да бъдеш шампион чрез личния си пример. За разлика от много хора, които само говорят, той показва с действията си позитивния пример. Благодарим му за това“, коментира д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“.

Според статистиката на университетът „Джонс Хопкинс“ близо 60 милиона души са заразени с коронавирус в цял свят. Смъртните случаи са над 1 412 000. В България заразените са 129 348, а починалите – 3226 души.

Тервел Пулев е трикратен европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и настоящ носител на интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория.