Начало Бокс Кобрата: Важно е управляващите да действат решително и бързо

Кобрата: Важно е управляващите да действат решително и бързо

Кобрата: Важно е управляващите да действат решително и бързо
0

Най-добрият ни боксьор продължава с тренировките

Кубрат Пулев, който е задължителният претендент за световна титла в „тежка“ категория на Международната боксова федерация (IBF), не е оставил подготовката за сблъсъка с Антъни Джошуа, независимо от това, че двубоя за световната титла най-вероятно ще бъде отложен. Причината е пандемията от коронавирус, обхванала целия свят.

„Кобрата“ тренира в своята зала в София като досег до съоръжението има и неговият брат Тервел, който пък се подготвя за защита на пояса си на Интерконтинентален шампион в „полутежка“ категория на WBA.

„За съжаление това е ситуацията – хем е смешна и трагична, хем е сериозна, поне за мен. Нека си говорим за бокс и за хубави неща, защото, ако много ме питате за тези работи, ще кажа неща, които може да уплашат хората. Това, което се случва в тази зала, е тъжно, защото ехото е съвсем различно и много по-голямо“, сподели родния боксьор пред BTV.

Пулев все пак вижда и позитиви. Според него тази ситуация ще научи хората да бъдат единни и да загърбят злобата и завистта.

„Когато има общи правила, които са важни, българинът разбира. Управляващите трябва хем да казват на хората, че ситуацията е сериозна, хем да не ги панират. Човечеството е изправено пред това да осъзнае, че наистина трябва да бъде единно. Какво става? Злоба, завист… тези неща заминаха, отиват в кофата“, отсече Пулев.

Трябва да има усмивки и да бъдем позитивни. Ние сме горещ, топъл народ и трябва с музика и позитивизъм да посрещнем тези дни и предизвикателството. Много е важно хората, които управляват България да действат решително и бързо“ , добави още той относно това как трябва да се справи България в този тежък за страната ни момент.

#ОтговорниВкъщи