Начало Бокс Кобрата: Мачът с Джошуа може да се проведе без публика

Кобрата: Мачът с Джошуа може да се проведе без публика

Кобрата: Мачът с Джошуа може да се проведе без публика
0

Най-добрият български професионален боксьор е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа още на 20 юни в Лондон, независимо че се очаква сблъсъкът за световните титли в „тежка“ категория да бъде отложен заради пандемията от коронавирус. За „Кобрата“ не е проблем да излезе на ринга на първоначално обявената дата. Това заяви самият той в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по BTV.

„Щом съм здрав, значи съм готов да се бия. Всички в света на спорта трябва да се нагаждаме според ситуацията. Мачът с Джошуа може да се проведе и без публика. Телевизиите ще платят, хората ще гледат, следователно от финансова гледна точка няма проблем мачът да се проведе. Да, без хора по трибуните шоуто няма да е същото, но от нас се иска да излезем и да играем“, сподели Пулев.

Целта ми е световната титла. В личен план мечтата ми е да имам деца. Не смятам, че първо трябва да се откажа от спорта, за да създам семейство“, заяви претендента за световната титла в „тежка“ категория.

Пулев за пореден път коментира и мерките на държавата в борбата срещу разпространението на коронавируса, като призова хората да бъдат дисциплинирани, да се пазят,  но в никакъв случай да не изпадат в паника.

„Генерал Мутафчийски е прав, хората трябва да са дисцилинирани. Вирусът не е за подценяване, но не бива и да се допуска психоза. Просто трябва да се пазим. Много хора са изкарали коронавируса на крак. Преди няколко дни ми пареха очите и се замислих, че може и аз да съм го изкарал. Важно е обаче да се внимава и за състоянието на икономиката. Да не позволяваме на коронавируса да я бутне, защото тогава може да стане страшно. Трябва да сме единни и задружни. И да бъдем ръководени от умни хора, които взимат правилните решения“, призова Пулев.

Припомняме, че сблъсъкът за три от световните титли в „тежка“ категория, трябва да противопостави шампиона Антъни Джошуа и претендент номер 1 на IBF – Кубрат Пулев. Към момента индикациите са, че срещата между тях ще бъде отложена заради пандемията от коронавирус, като опциите са за края на лятото или началото на есента.

#ОтговорниВкъщи