Начало Бокс Топ 5 боксьори под 25 години (ВИДЕО)

Топ 5 боксьори под 25 години (ВИДЕО)

Топ 5 боксьори под 25 години (ВИДЕО)
0

Известна максима е, че професионалният спорт е поле за изява на младите. По-бързите, по-издръжливите, по-силните…

В бокса също е така. Да, в крайна сметка единственото, което има значение е дали го можеш или не, а не на колко години си. Погледнете Мани Пакиао. В началото на годината филипинецът се превърна в първия професионален боксьор, който е бил шампион през 4 различни десетилетия!

Ето ви и една наша класация за петимата най-обещаващи боксьори, чиито имена ще чуваме все по-често през следващите години.

5. Върджил Ортис-младши, 21 г. (15-0), полусредна категория

Младият американец прави профи дебюта си през 2016 г. Всичките му 15 победи са дошли преди финалния гонг, а през 2019 г. победи някои солидни имена като Маурисио Ерера и Антонио Орозко. Ортис-младши притежава внушителна бързина на ръцете и умее да се бие и от голяма, и от малка дистанция. Същински гений. Небезизвестният Робърт Гарсия е негов треньор, а с промоутърската къща „Golden Boy“ нищо чудно скоро да се бие за световна титла.

4. Дейвид Бенавидес, 23 г. (22-0), супер средна категория

Царуването на американеца не е в бъдещето, а в настоящето. „Червеният флаг“ е двукратен световен шампион на WBC, грабвайки за пръв път пояса през 2017 г.. През 2019 г. изигра два мача, печелейки ги чрез нокаут. Мексиканската му кръв го кара да пресира постоянно и да отвръща на всеки удар. Има изключително тежка лява ръка и притежава качество, което трудно се учи – носи на бой. Все още трябва да работи над защитата си, но с времето и този аспект ще бъде усъвършенстван.

3. Хайми Мунгия, 23 г. (35-0), средна категория

Младокът от Мексико бе световен шампион на WBO в супер полусредна категория от 2018-та до 2019 г. За този период той записа 5 успешни защити на пояса и то срещу сериозни имена – Денис Хоугън, Такеши Иноуе, Лиъм Смит и др. Прави професионалния си дебют на 16-годишна възраст. Въпреки сериозната статистика, той все още е в тази фаза от кариерата си, в която се бие по 3-4 пъти в годината. В началото на 2020-та направи успешен дебют в средната дивизия, побеждавайки ирландеца Гари О’Съливан. Притежава отличаващо го от останалите кардио и способността да раздава еднакво тежки удари в първия и дванадесетия рунд. Ако не го знаете, по-добре запомнете това име!

2. Теофимо Лопес, 22 г. (15-0), лека категория

„Ел Бруклин“ може да навърши пълнолетие едва миналата година, но вече е световен шампион на IBF. Американецът е считан за истинско „продиджи“ и мнозина го определят като бъдещата „дойна крава“ на САЩ. В последната си среща победи Ричард Коми насред родния си Ню Йорк, осигурявайки си мега-гига-хипер сблъсък с Васил Ломаченко. Лома със сигурност е фаворит, но за такъв бе определян и далеч по-високият Коми. Лопес е рядко умен боксьор, който винаги знае къде да застане. Често получава ненужни удари и това е нещото, на което трябва да наблегне, особено за мач срещу Ломаченко.

1. Даниел Дюбоа, 22 г. (14-0), тежка категория

Каквото и да се каже за младият британец ще е малко. Може би прякорът му е достатъчен – „Динамита“. Лондончанинът притежава почти всичко – бързина, експлозивност и мощ. Играта му с крака е ужасно подценявана, а в неговият случай всичко започва от краката му и завършва в краката му. Ветеранът Кевин Джонсън бе единственият, който загуби чрез съдийско решение. Противниците му започват да стават все по-сериозни (с изключение на последния), като през април Дюбоа и Джо Джойс ще взривят Великобритания. Дюбоа тепърва ще вдига още шум около себе си, но трябва да приеме факта, че се състезава в такъв период, че скоро може и да не получи шанс за световна титла. Единствената въпросителна в играта му е как ще изглежда в заключителните рундове, но той не е виновен, че приспива повечето си опоненти рано-рано.