Начало Бокс Усик още чака Джошуа, не се плаши от Фюри
0

Усик още чака Джошуа, не се плаши от Фюри

Усик още чака Джошуа, не се плаши от Фюри
0

Олександър Усик с удоволствие би се изправил срещу Тайсън Фюри за обединителен мач на световните титли в тежка категория. Това обяви неговият мениджър Алекс Красюк.

Украинецът продължава да чака решението на Антъни Джошуа относно евентуалния реванш между двамата. Ако британецът обаче продължава да протака и скоро няма подписан договор за ответна битка, то нищо чудно през пролетта да гледаме именно сблъсък за всички корони в „Кралската дивизия”.

Повод за такъв развой породи и изказването на Ей Джей, че при добра оферта ще се отдръпне и ще остави Усик и Фюри да направят обединителен мач. Това би се случило обаче само при положение, че бъде подписана клауза, че победителят първо ще играе с него, а няма да има реванш.

Oleksandr Usyk, left, of Ukraine celebrates after winning the WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout against Anthony Joshua, right, of Britain at the Tottenham Hotspur Stadium in London Saturday Sept. 25, 2021. (Nick Potts/PA via AP)

Приказки, че Ей Джей ще се отдръпне, се чуват от момента, в който Фюри нокаутира Уайлдър. Чух, че Джошуа би обмислил такъв вариант при добра финансова стимулация. Отговорът на Усик при подобен развой е, че няма нищо против и е готов, той не се страхува от Тайсън”, заяви пред Sky Sports Красюк.

Към момента ситуацията в дивизията е такава, че Джошуа и Усик трябва да се изправят един срещу друг през пролетта на следващата година. От своя страна Фюри чака съперник, който да му бъде посочен от WBC. Ако скоро няма развитие в една от двете посоки обаче, то няма да е изненада да видим и обединителен двубой между Тайсън и Олександър.