Начало Бокс „Гардиън“ със специален материал за сблъсъка Пулев – Фюри

„Гардиън“ със специален материал за сблъсъка Пулев – Фюри

„Гардиън“ със специален материал за сблъсъка Пулев – Фюри
0

Британското издание „Гардиън“ посвети специален материал за предстоящия сблъсък на Кубрат Пулев с Хюи Фюри на професионалния боксов ринг. Двамата ще се изправят един срещу друг в столичната зала „Арена Армеец“ в двубой от тежката категория от боксовата галавечер на 27 октомври. Залогът е голям – победителят ще стане официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която в момента се държи от Антъни Джошуа.

По този повод „Гардиън“ припомни историята на 24-годишния британец.

 „Приказката на братовчедите Фюри (б.р. – Тайсън и Хюи) може да бъде написана по следния начин: две цигански момчета, които едновременно се борят по пътя си към световния връх в тежката категория, но никога няма да се срещнат на ринга“ – така започва статията на британския вестник, в която се посочва и приликите, и разликите между двамата.

 

„Докато Хюи в много отношения не прилича на шумния си братовчед Тайсън, двамата имат една обща характеристика, която споделят – бият се навсякъде, по всяко време, срещу всеки – освен един срещу друг“, пише Гардинън и припомня на кратко, че за 30-годишния Тайсън също предстой мач. Той ще се бие на 1-ви декември в Лос Анджелис срещу Дионтей Уайлдър.

 

„По-младият Фюри е човек, който не говори много. Но той знае какво страхотно предизвикателство за него е Пулев“, отбелязва в статията си Кевин Митчел и се фокусира върху образа на българския боксьор: „закачливият 37-годишен Пулев е  труден човек, който предизвиква повече противници, отколкото са готови да приемат.“

 

И тук от „Гардиън“ припомнят, че от IBF наредиха да има мач между Пулев и Доминик Бризийл, но американецът се отказа. След това преговорите с Дилиън Уайт и Джарел Милър също удариха на камък… За да дойде ред на Хюи Фюри.

„Опитвам се да се върна в големия бокс (след спорната загуба по точки от Джоузеф Паркър в спор за пояса на Световната боксова организация – 23-ти септември 2017). Единственият, който се съгласи да се боксираме бе Сам Секстън (б.р. – Фюри спечели срещу него с технически нокаут в петия рунд и завоюва титлата на Великобритания в тежка категория). Предстоящият мач е подобен случай. Приех веднага. И продължавам“, споделя по-малкият от фамилията Фюри.

„Гардиън“ определя мачът като „хазартен“ и припомня, че Пулев има само една загуба в професионалния  бокс – срещу Владимир Кличко, който го победи в пет рунда преди 4 години.

Пулев има много успехи срещу класни боксьори – като Самюъл Питър, Дерек Чисора, Тони Томпсън, Майкъл Спрот, Александър Устинов и Александър Димитренко“, отбелязва британското издание.

От своя страна, Фюри казва за българина:  „Той е труден и много опитен боксьор. Не обича да излиза от своята градина (б.р. – Фюри визира, че Пулев предпочита да играе в Германия и България), така че никой не обича да ходи там. Къде ще се проведе мача мен обаче не ме притеснява. Както и кой е противникът. Това е битка!“

Изданието обръща сериозно внимание и на здравословното състояние на британския боксьор. Хюи Фюри твърди, че е напълно възстановен от рядката кожна болест, която заплашваше да сложи край на кариерата му. Той страдаше от проблеми с гърба, които му пречеха да тренира.

„Никога не съм се чувствал по-добре. Отне ми доста време, за да го преодолея. Беше много силен вирус, който отрови моята имунна система. Отне ми много време, за да го преодолея, но вече се отървах и се върнах с пълна силна“, казва 24-годишният боксьор.

Хюи Фюри се очаква да пристигне в България в следващите дни, като през следващата седмица двамата с Кубрат Пулев ще направят официална тренировка и пресконференция пред медиите тук.