Начало Бокс ГГГ за враждебния Канело: Вероятно е от забранените субстанции

ГГГ за враждебния Канело: Вероятно е от забранените субстанции

ГГГ за враждебния Канело: Вероятно е от забранените субстанции
0

През септември ще видим завършека на една от най-големите трилогии в света на бокса. Генади Головкин и Канело Алварес ще сложат точка на спора кой е по-добрият боец.

Не са малко хората, които смятат и двата предишни мача за може би върховната победа на корупцията в спорта. Особено първият двубой, където всички независими коментатори дадоха победата за казахстанеца, но един съдия даде равен, а друг отсъди скандалните 10 рунда в полза на Канело, който беляза бегъл успех с атаките си, а Головкин определяше темпото и беше по-постоянен.

Сега предстои да видим трети сблъсък и за разлика от предишните два, донякъде разбираемо, усещаме лична вражда. Головкин никога не е спирал да твърди, че е победител и в двете срещи – нещо, което Канело явно смята за лично отношение. Той стигна дотам да твърди, че противникът му е лицемерен и само външно се прави на добър, а всъщност е злобен човек и задник. Головкин коментира изказванията на Канело в скорошно интервю.

„Не знам откъде идва, дори не мога да си го обясня.“ каза той. „Може би е ефект от някои субстанции в тялото му. Но аз все още третирам всичко като спортно събитие. Нямам лично отношение. Но думите, които той използва са необясними.“

Головкин визира прегрешението на Канело преди реванша им от втория мач, заради което срещата беше отложена с няколко месеца. Мексиканецът беше уличен в използване на Кленбутерол, заради което правата му бяха прекратени. Тогава той обясни, че съставката се е съдържала в мексиканското говеждо, което той често консумира. Головкин го обвини в лъжа и дори призова използването на детектор на лъжата.

През последните години Канело е доста по-активният състезател. За четири години той има осем мача срещу четири за Головкин. Казахстанецът смята, че това няма да бъде проблем.

Не мисля, че трябва да доказвам нещо на някого.“ каза Головкин. „Смятам, че просто трябва да бъда себе си и да покажа най-доброто. Той стана по-активен, защото мениджърът му се фокусира върху него и успя да разбърка картите в негова полза. Няма да ме засегне особено.“

Головкин смята, че загубата на Канело от Дмитрий Бивол е една от причините за трилогията им и че това е накарало мексиканеца да гледа на бокса по-сериозно.

Той също така коментира бъдещата си кариера и наследството, което ще остави в историята.

„Загубата няма да повлияе на решението ми да се оттегля, нито ще повлияе на наследството ми.“ сигурен е той. „Все още съм обединеният шампион в средна категория и има какво да защитавам дори при загуба. Ще продължа, докато не усетя, че не съм способен да покажа най-доброто от себе си.

„Няма да бъде проблем за наследството, което оставям. Ако загубя, но създам проблеми на опонента си, това ще е само още една отлична добавка към историята ми. Аз отново ще съм щастлив с постигнатото.“

тагове: