Начало Бокс График за най-големите боксови гали през януари

График за най-големите боксови гали през януари

График за най-големите боксови гали през януари
0

Изпратихме една успешна 2023 г. и сега е време да обърнем поглед към събитията, които предстоят в боксовия свят през първия за новата 2024 г. месец. Нека заедно проверим графика, за да ги добавим към календара си.

  • 13 януари – Артур Бетербиев ще се боксира с Калъм Смит в Квебек, Канада, за шампионските пояси в полутежка категория на IBF, WBC и WBO. В същата галавечер ще видим битката за световната титла на WBO в категория „петел“ между Джейсън Мълоуни и Саул Санчез, както и двубоят между Кристиан Мбили и Рохан Мърдок за континенталната американска титла на WBC в суперсредна категория.
  • 13 януари – Муса Голам и Лунга Ситемела ще оглавят боксовата гала в Абу Даби. Мароканецът е спряган за следващия шампион в категория „супер перо“, но за целта ще трябва да се справи с един от най-добрите южноафриканци в дивизията.
  • 20 януари – Наташа Джонас и Микаела Майер ще си оспорват титлата в полусредна категория на IBF при жените в Ливърпул. Две от големите звезди на бокса се очаква да предложат голямо шоу за почитателите на бокса. В тяхната карта ще видим още Джак Кълън и Зак Чели в спор за британската титла в суперсредна категория, както и Марк Джеферс срещу Жермейн Браун за английската титла в същата дивизия.
  • 23 януари – Световните титли на WBA и WBC в категория „лека муха“ ще се разиграят между Кенширо Тераджи и Карлос Канизалес в Осака. Преди това на събитието ще видим още Артьом Далакиан срещу Сеиго Юри Акуи за пояса на WBA в „муха“.
  • 26 януари – Флоилан Салудар и Кейта Курихара се качват на ринга в Чебу Сити, за да се бият за ориенталската и тихоокеанска титла в категория „петел“.
  • 27 януари – Последната голяма боксова галавечер за месеца ще бъде във Финикс между Джейме Мунгуя и Джон Райдър в суперсредна категория. Между двамата няма да има заложен голям шампионски пояс.
тагове: