Начало Бокс Григор Саруханян отново атакува титла през октомври

Григор Саруханян отново атакува титла през октомври

Григор Саруханян отново атакува титла през октомври
0

Григор Саруханян се е прицелил в атака на нова титла през тази година. Той ще се боксира за пояс през октомври на голямо боксово шоу.

Очаквам да се бия с турчин – разказа Саруханян. – Ще бъде мач за голяма титла. Очаква ме здрава подготовка. Качвам се през август на Белмекен и ще правя лагер в чужбина с моя треньор Веселин Кирилов.“

Това ще е втори опит през 2022-ра за българския боец. През месец април той се изправи срещу Шефат Исуфи (Германия) в битка за пояса на Световната боксова федерация (WBF), но в лека тежка категория. Двубоят се бе в 12 рунда и се игра в „БалхаузФорум“, Унтаршлайсхайм. Победителят бе определен със съдийско решение, което присъди титлата на германеца.

Преди броени дни Саруханян (17 победи, 8 с нокаут, 6 загуби и 1 равен) направи своя дебют в суперсредна категория. Той се справи с коравия Яго Кизирия на галавечерта „Макс Файт“ в Слънчев бряг.

„Знаехме, че съперникът е сериозен. Това беше най-трудният ми мач – добави Григор Саруханян. – Надиграх го. Той търсеше нокаута. Знаех, че така ще играе. Не можех да рискувам. С техника и бързина. Вярвах в себе си.

Предаването „BOEC.BG“ с гост Григор Саруханян (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Саруханян се чувства прекрасно в новата теглова дивизия.

„Когато излязох от затвора, моят дългогодишен треньор Веселин Пашалиев каза, че това е моята категория – до 76 кг – припомни Саруханян. – Бях 94 кг и се чудех как ще ги свалям. Ръстът ми не е висок. Сега виждам разликата като свежест и бързина. Коренно различен бокс.“