Начало Бокс Григор Саруханян: В затвора качих 26 кг. (ВИДЕО)

Григор Саруханян: В затвора качих 26 кг. (ВИДЕО)

Григор Саруханян: В затвора качих 26 кг. (ВИДЕО)
0

Носителят на титлата WBC CISBB – Григор Саруханян, разкри, че по време на престоя си в затвора е качил цели 26 кг., но след това влезе във форма, за да се превърне в един от най-добрите ни боксьори в суперсредна категория.

През 2007 г., когато бях в ареста, спрях да се боксирам за една година и качих 26 кг. От затвора излязох 94 кг. Когато имаш цел в твоя живот, трябва да я гониш. Нямаше къде да се движа, аз тренирах в стаята. Когато си заключен в ареста, няма къде да се движиш. Шест месеца лежах там. Когато излязох от затвора, започнах да свалям килограмите“, каза той в подкаста „За спорта без клишета“, цитиран от „Тема Спорт“.

Той е обвинен в убийството на наркодилър и получава присъда от 16 години. Доброто му поведение обаче позволява да се завърне в нормалния свят след 10, когато е 31-годишен и все още може да преследва мечтата си в спорта. Саруханян многократно е заявявал, че се цели в топ 10 в света, а успехът му на Алмир Скриели в края на мината година го доближи една крачка по-близо до тази цел.

Базата данни за световния бокс го нарежда под №132. Активът му е от 18 победи (9 нокаута), 6 загуби (2 нокаута) и 1 равенство.