Начало Таекуондо Над 300 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо

Над 300 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо

Над 300 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо
0

Зала „Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде домакин на Държавен шампионат по таекуондо ITF, който започва утре и ще продължи до неделя. Над 300 деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани от клубове от цялата страна ще участват в двете дисциплини – „спаринг“ и „силов тест“.

Най-добрите таекуондисти ще стартират в надпреварата, която е последна проверка за националите преди Европейското първенство в Италия през месец април. Седмица по-рано отново в Панагюрище се проведе семинар на съдийската комисия към Българска федерация по Таекуондо ITF и изпит за квалификация на съдии. В него участие взеха над 40 души, като основен акцент беше дисциплината „спаринг“ и критериите в точковата система. Форумът беше воден от мастър Вергилий Ситнилски, генерален секретар на централата и Желязко Гагов, председател на съдийската комисия към федерацията.

Предстои първото голямо състезание за годината и очакванията са за много силна конкуренция във всички възрастови групи на „спаринг“ и „силов тест“. Сигурен съм, че усърдната и професионална работа на треньорите по клубовете ще даде своето отражение върху представянето на всеки един състезател по време на Държавното първенство. Организацията около предстоящото състезание върви по план и всичко ще бъде на високо ниво, както винаги. Определено очаквам много сериозно представяне от всеки състезател. Това е огромен шанс за влизане в националния отбор на България за Европейското първенство. Ще бъде интересно и оспорвано през цялото време, затова приканвам всички приятели и почитатели на спорта да заповядат в залата и да гледат представянето на състезателите на Държавния шампионат в Панагюрище„, каза цитираният от БТА Марио Богданов, председател на БФ Таекуондо ITF.

Входът за зрители в „Арена Асарел“ е свободен и за трите дни.