Начало Таекуондо Световен шампион на лагер с националите ни по Таекуондо

Световен шампион на лагер с националите ни по Таекуондо

Световен шампион на лагер с националите ни по Таекуондо
0

Двукратен Световен шампион пристига в България за да се включи в подготовката на отбора ни по Олимпийско таекуондо. Националите ни ще имат честта да се подготвят със звездата в Таекуондо Мехди Кодабакши между 15 и 22 февруари в Павел Баня.

Той ще сподели с родните надежди опита си по пътя към световния и олимпийски връх. Определят го като – един човек с две световни титли с две държави (Иран и Сърбия), олимпиец, шампион на Азия и феномен на татамито, не веднъж побеждавал легендите в Таекуондо при мъжете.

Подобно на българския национален селекционер Фарзад Золхадри, Мехди е преминал през една от най- добрите школи в света на таекуондо– иранската и се включва в подготовката на националите ни с цел, отборът да се представи на най- високо ниво на предстоящите Европейски Олимпийски игри в Полша.

Към момента България е класирала по ранкинг цели 5 състезателя на игрите и се очаква поне още трима да се класират, чрез квалификации, което е тотален прецедент и грандиозен успех за българското Таекуондо.

Освен на Европейските Олимпийски игри на българския отбор му предстоят участия в поредица международни високоранкингови турнири, два от които ще бъдат в България.

Престижният Bulgaria Open 2023 G2, който ще се проведе в периода 3-6 март и Европейското клубно първенство от 27 до 30 април в София. Домакин и на двете емблематични събития е Българска Федерация по Олимпийско таекуондо.