Начало Бокс И Севда Асенова не успя в битката за медал на Световното по бокс

И Севда Асенова не успя в битката за медал на Световното по бокс

И Севда Асенова не успя в битката за медал на Световното по бокс
0

България приключва първенството без спечелено отличие.

Севда Асенова не успя да стигне до медалите в категория до 48 кг. В среща от 1/4-финалите, българката отстъпи на представителката на Тайланд – Чутамат Раксат.

В първия рунд и двете боксьорки тръгнаха смело, като в края Раксат повиши темпото. През втората част тайландката бе по-активната състезателка като на няколко пъти атакува с комбинации торса на Асенова.

Третият рунд започна с няколко точни прави на Раксат в главата на Асенова. Българката обаче не се отказа и до края опитваше комбинации, но тайландката успешно избегна няколко от тях.

В крайна сметка до сигурен медал и 1/2-финал в категорията стигна Раксат след единодушно решение (5 на 0 съдийски гласа).

По-рано днес Мелис Йонузова напусна надпреварата в същата фаза. В категория до 64 кг. българката бе победена с неединодушно съдийско решение от представителката на Казахстан – Милана Сафронова.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".