Начало Бокс Габриела Димитрова стартира на Световното по бокс

Габриела Димитрова стартира на Световното по бокс

Габриела Димитрова стартира на Световното по бокс
0

България е представена от 4 боксьорки на шампионата на планетата .

Габриела Димитрова ще се качи първа на ринга от нашите състезателки, на Световното първенство по бокс за жени, което се провежда в Улан-Уде (Русия). Бронзовата медалистка, в категория до 51 кг., от Европейските игри в Минск ще боксира днес с англичанката Тори-Елис Уилетс в среща от първи кръг. Сблъсъкът между двете е под номер 5 на ринг „B“, във вечерната сесия, която стартира от 18.00 часа местно време, или 15.00 часа българско време. Габриела е поставена под номер 8 в схемата.

При успех в първия кръг, Димитрова ще срещне във втория победителката от сблъсъка, противопоставящ представителката на Беларус Люсчук и Ингрид Виктория от Кулумбия.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".