Начало Бокс Ибаниес и Ернандес подариха медалите си на Красимир Инински

Ибаниес и Ернандес подариха медалите си на Красимир Инински

Ибаниес и Ернандес подариха медалите си на Красимир Инински
0

Хавиер Ибаниес и Йордан Ернандес подариха медалите, които спечелиха на Европейските игри в Краков, на президента на БФ Бокс Красимир Инински. В Пресклуб „България“ двамата обещаха да вземат още отличия за България, включително се заканиха да направят това и на Олимпийските игри в Париж догодина.

Красимир Инински: Екипната работа води до добри резултати

Трогнат съм от този жест. Вярвам, че нашите момчета и момичета ще продължат да постигат много големи успехи“, каза президентът на федерацията Красимир Инински.

Националите ни ще получат почивка от няколко седмици, преди отново да бъдат събрани на лагер. Те ще се готвят за Балканиадата през есента, като се предвижда лагер с водещите боксьори на Украйна.

Ето какво казаха и боксьорите за Европейските игри:

Станимира Петрова, шампионка 54 кг:

Благодаря на президента на федерацията, на треньорите и на абсолютно всички, защото този успех не е само мой, а на всички хора, които са част от екипа ни. Радвам се на златния медал и най-вече на квотата. Страхотен отбор сме, настроението е отлично и всички момичета имат потенциал. Надявам се, че ще заминем с пълен отбор в Париж. Нямаше лесни мачове, всички големи отбори бяха там. Поздравления и за момчетата, много талантлив отбор имат и съм сигурна, че те ще спечелят още квоти.

Светлана Каменова, вицешампионка 57 кг:

Тази година това беше най-важният турнир и се радвам, че постигнахме почти максимума. Имаме талантливи млади момчета и момичета, които съм убедена, че ще вземат квоти. Колкото до моя финал, обвинявам себе си, че не съм показала повече. Съперничката ми може да е действала с нечисти прийоми, но това е финал и играта е по-свободна. Трябва да съм готова за това. Не се сърдя, че не са ми дали победата или че не са я предупредили нея. Явно не съм била достатъчно убедителна, за да ми дадат позитивен резултат. Последните два мача ми бяха като подготовка за олимпиадата, защото тези момичета ще бъдат и в Париж. Предстои ни работа, която трябва да свършим.

Хавиер Ибаниес, шампион 57 кг:

Благодаря на България и президента Красимир Инински, че ми се дава този шанс да печеля медали и да отида на Олимпийски игри. Благодаря и на целия ни екип за работата, която свършихме. Този турнир бе много силен, изиграх пет хубави мача, но подготовката ми бе много добра и бях убеден, че ще спечеля златен медал. Сега предстоят още по-усилени тренировки, за да спечеля титлата от Олимпийските игри.

Йордан Ернандес, бронзов медал +92 кг:

Благодаря на всички, на президента на Красимир Инински, на федерацията и на този страхотен колектив, който имаме. Турнирът беше много силен, изиграх три хубави мача и съм доволен, но не изцяло. Мечтата ми е да отида на Олимпийските игри и обещавам, че догодина ще спечеля квота. Но трябва да продължа да работя много здраво.

Рами Киуан, девети при 71 кг:

Не ми достигна една точка, за да се класирам на четвъртфинал, а след това съм сигурен, че щях да и квотата за Париж. Мога да обвиня скъсания си бицепс на дясната ръка, да се обърна към съдийството, но най-добре е да обвиня себе си и да продължа да работя здраво. Конкуренцията беше доста висока, особено в моята категория дойдоха хора от 75 и 67 килограма и имаше европейски шампиони отвсякъде. Беше доста трудно, но не смятам, че има боксьор, който да не мога да преодолея, ако съм напълно здрав.

тагове: