Начало Бокс Инински: Важното е да вземем медали от Рио
0

Инински: Важното е да вземем медали от Рио

Инински: Важното е да вземем медали от Рио
0

Президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински помоли за търпение родните журналисти след олимпийската квалификация в Самсун, където място си Игрите си осигури единствено Станимира Петрова при жените в категория до 51 кг. Близо до квоти бяха още Даниел Асенов (52 кг) и Светлана Каменова (60 кг).

„Да не прибързваме с оценките, предстои ни още една квалификация в Баку, където се раздават по пет квоти в категория, само в по-основните категории ще са по-малко. Смятам, че там ще се реализираме. Винаги очакваме повече и търсим максимума, но при така стеклите се обстоятелства… Не искам да давам оценки на съдиите. Видях моите боксьори и боксьорки как са подготвени, треньорите са си свършили работата, всеки по веригата си е свършил работата“, каза Инински при завръщането на нашите спортисти от Самсун.

Той допълни, че е опитмист, че родните състезатели не само ще извоюват квоти, но ще донесат и медали на България от Олмипийските игри в Рио: „Оптимист съм, не искам да се ангажирам с колко квоти, а и не квотите дават медалите. Най-важното е на Олимпиадата да вземем медали. Момчетата и момичетата не са паднали духом, уверени са в себе си и смятам, че в Баку ще се свършим работата и ще постигнем първата заветна цел – квотите.“