Начало Бокс Красен Кралев и Красимир Инински показаха отлични умения в бокса (СНИМКИ)
0

Красен Кралев и Красимир Инински показаха отлични умения в бокса (СНИМКИ)

Красен Кралев и Красимир Инински показаха отлични умения в бокса (СНИМКИ)
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на боксовата федерация Красимир Инински се включиха в последната тренировка на мъжкия национален отбор по бокс преди олимпийската квалификация, която ще се проведе в Баку (Азербайджан) от 16 до 25 юни.

„Пожелавам Ви успех в предстоящата квалификация. Знам колко много сте работили и сега е време да материализирате положените усилия. Бъдете спокойни, вярвайте във възможностите си и аз съм сигурен, че нещата ще се получат и ще спечелите олимпийски квоти“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че от догодина се планира български отбор да се състезава в WSB сериите.

„За позиционирането ни в WSB сериите е от огромно значение колко квоти ще вземем в Баку. Участието ни в този формат се прави заради Вас – да натрупате по-голям опит и да получите по-добро заплащане за труда си. А повечето квоти ще аргументират участието на наш отбор в WSB сериите“, каза Кралев.

По предварителна информация АИБА планира форматът на боксовите мачове на следващата Олимпиада в Токио да бъде именно по регламента на WSB – 5 рунда по 3 минути.

Министърът показа отлична форма и добра техника по време на тренировката и изкара на високо темпо цялото занимание на националите.

България изпраща 9 боксьори на олимпийската квалификация в Баку – Тинко Банабаков (кат. до 49 кг) , Даниел Асенов (52 кг), Стефан Иванов (56 кг), Елиан Димитров (60 кг), Айрин Исметов (64 кг), Симеон Чамов (69 кг), Радослав Панталеев (81 кг), Кристиян Димитров (91 кг), Петър Белберов (+91).

Според регламента на турнира в категория до 49 кг. квоти получават първите двама, в категориите от 52 до 81 кг визи за Рио взимат първите петима, а в категориите до 91 и +91 кг на Олимпиада ще бъдат само победителите.