Начало Бокс Тервел Пулев под въпрос за битката за Рио
0

Тервел Пулев под въпрос за битката за Рио

Тервел Пулев под въпрос за битката за Рио
0

Тервел Пулев може да не получи изобщо шанс да спечели олимпийска квота за Рио. Бронзовият медалист от Лондон 2012 няма да вземе участие в квалификацията в Баку, която стартира следващата седмица, тъй като бе част от професионалната лига на АИБА.

Единствената възможност на 33-годишния софиянец да боксира в Бразилия е да вземе виза на битката във Венецуела (1-10 юли). Там ще се пуснат представителите на АРВ, както и на WSB, а от 1 юни права за Игрите имат и професионалистите от останалите международни организации.

Проблемът пред Тервел е, че е получил рецидив на контузената си ръка. Той не успя да боксира на квалификацията в Самсун през април, след като получи травма на китката. Самият Пулев призна, че ситуацията не е особено положителна.

„Има вероятност да не участвам във Венецуела. Получава се рецидив на контузията и на този етап все още не е ясно дали ще се възстановя за началото на юли. До няколко дни трябва да разберем“, разкри двукратният европейски вицешампион при 91-килограмовите.

Тервел допълни, че няма да съжалява, дори да не отиде във Венецуела. Причината – минималният шанс дза спечелване на квота там, предвид съдийския фактор.

„В моята категория квотата е само една. От това, което ми казаха в Турция, трудно биха ни допуснали. Там е било сеч и всичко е било политика. Казаха ми да не съжалявам, че не съм участвал. Предполагам, че и сега ще е същото. Дори да не боксирам в Рио, опциите пред мен са няколко. От една страна остава отворена вратата за АРВ сериите. От друга – Зауерланд също е вариант и мога да премина при тях. Въпросът е да съм здрав, останалото ще се нареди“, каза още Пулев.

„Тема Спорт“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.